Raamdecoratie, hoe zat het ook alweer?

Het zijn misschien wel de sfeermakers in een woning. Of ten minste, ze maken de boel helemaal af. Wat? De mooiste gordijnen, lamellen, jaloezieën, rolgordijnen, vouwgordijnen, vitrages…. Juist. Raamdecoratie!

Raamdecoratie kiezen
Wij helpen jou graag om jouw woonwensen werkelijkheid te maken. Met al het aanbod in raamdecoratie begrijpen wij ook dat jij de weg een beetje kwijt raakt. Want wat is er nou geschikt en wat zoek je? Kies je voor sfeer of moet het functioneel zijn? In veel woonmagazines doe je inspiratie op, hoewel langskomen in de winkel misschien een nog betere optie is. Wij hebben verschillende boeken en ideeën klaarliggen waarin jij rustig kan bladeren. Neem plaats aan onze tafel, drink een kop koffie en laat jezelf door ons adviseren.

Raamdecoratie en inrichting
Gordijnen kunnen een kamer groter, ruimer en breder doen lijken. Of, indien nodig, zelfs kleiner. Optische illusies noemen we dat. Wij weten precies welke raamdecoraties aan jouw ruimte eisen kunnen voldoen. Kies je voor de lange gordijnen dan accentueer je de hoogte. Kies je voor horizontale jaloezieën dan ga je juist de breedte in. En een kleine ruimte? Daar hang je liever korte gordijnen in, zo lijkt de kamer groter.

Warmte, kou en licht weren met raamdecoratie
Behoefte om warmte binnenshuis te houden? Een duette werkt isolerend. Kies je voor warmte-werend materiaal dan houd je de warmte juist buiten. Een donkere slaapkamer helpt om de slaap te bevorderen. Een verduisterende duette, rolgordijn of gewoon gordijn is ideaal in de slaapkamer.

Raamdecoratie in een vochtige ruimte
De meeste huizen hebben tegenwoordig veel en grote raampartijen. Ook in de douche, wc en keuken. Ruimtes waarin warmte en vocht regelmatig de dienst uitmaken. Je wil niet elke paar weken raamdecoratie in de wasmachine moeten stoppen om schimmel te voorkomen. Dat begrijpen wij. Gelukkig zijn er speciale producten die een coating hebben. Met deze laag voorkom je dat vocht en bacteriën jouw mooie (rol)gordijnen gaan aantasten.

Licht in de woonkamer
Een woonkamer heerlijk licht houden vinden wij ook belangrijk. En toch willen we tegelijkertijd ook een beetje privacy. Wat dacht je van jaloezieën, duo rolgordijnen of inbetween gordijnen?  Zelf bepaal je hoeveel daglicht er binnenkomt en tegelijkertijd houdt je ongewenste blikken van buiten tegen. En het maakt een huis helemaal af.

Kantelkiepramen en raamdecoratie
‘Help, ik heb een draaiend raam en dat gaat niet met een gordijn!’? In een aluminium kantelkiep raam mag je niet boren als je de garantie wilt behouden. Daarom hebben we speciale producten die in het raam gemonteerd kunnen worden zonder te boren of te schroeven. Wel een houten kantelkiep? Dan kunnen deze producten ook gebruikt worden, maar dan wel geschroefd in het raam.