Slapen bij Kruider

Het lekkerst slaap je op een goed kussen

Wie 90 jaar wordt slaapt zo’n 32 jaar van zijn leven. Dat is behoorlijk lang en daarom is goed slapen erg belangrijk. Iedereen ziet het belang van een goed bed. Het hoofdkussen wordt nog wel eens lukraak gekozen. Nu is het niet helemaal bekend hoe lang een hoofdkussen precies meegaat, maar reken erop dat je een kussen na gemiddeld vier jaar moet vervangen. Het biedt dan niet meer de juiste ondersteuning én ook vanuit hygiënisch oogpunt is het beter om op zoek te gaan naar een nieuw kussen.

Test of jouw kussen nog goed is

Heb je een kussen van veren of dons? Leg het dan op jouw hand. Hangen de hoeken naar beneden, dan is jouw kussen waarschijnlijk aan vervanging toe. Blijft hij in vorm, dan geeft hij nog voldoende ondersteuning. Heb je een kussen die gevuld is met synthetisch materiaal dan leg je hem op een plat vlak en vouw je het dubbel. Leg er een gewicht van zo’n 250 gram bovenop. Een kussen dat nog goed is vouwt zichzelf terug.
Slapen 4

Kussen en hygiëne

Het is verstandig om een hoofdkussen elke twee maanden te wassen. Waarom? Een ongewassen hoofdkussen bevat zo’n zestien verschillende soorten schimmels. Door hem schoon te houden houdt je niet alleen vuil, maar ook bacteriën en vocht langer weg. Dit kun je ook verbeteren door het gebruik van een kussenbeschermer. Daarnaast kun je het kussen altijd regelmatig even opschudden of opkloppen en het kussen even luchten. Dat kan nooit kwaad!

Van zij naar rug naar buik

De meeste mensen slapen op hun zij. De voorkeur voor de rechterzij (27 procent) is iets groter dan op de linkerzij (24 procent). Bij zijslapers ligt de grootste druk op de schouders en daarom wil je de ruimte tussen hals en schouder zo goed mogelijk opvullen. Je wilt namelijk dat de nek wordt ondersteund en dat je klachtenvrij wakker wordt.
Slaap je het lekkerst op de rug? Zo’n 40 procent van de mensen is het met jou eens. Zij hebben allemaal behoefte aan een flexibel kussen. Vind je het fijn om met extra neksteun te slapen? Dat is geen enkel probleem. Hoor jij bij de 9 procent van de mensen die graag op de buik slaapt? Dan heb jij behoefte aan een laag en soepel kussen om de druk op de nek te verminderen. Een plat kussen zorgt ervoor dat je in een natuurlijke houding kan blijven liggen. Bij elke keuze speelt de hardheid van het matras mee en jouw eigen gewicht. Hoe steviger het matras, hoe steviger het kussen.
Slapen 2

Het is tijd voor een nieuw kussen

Ons kussens en bedtextiel assortiment omvat merken als Silvana, Damai, Ducky Dons, Cinderella en Seahorse. Een mooie collectie en dan is het even puzzelen wat voor jou het fijnste kussen is. Vertel ons of je een zij-, rug of buikslaper bent. Zo hebben we richtlijnen waar we naar kunnen kijken. Wij helpen jou graag in de zoektocht naar het juiste kussen. Kom alles proberen in onze showroom in Steenwijk.
Slapen 3