Gordijnen: Kruider weet er álles over

Hoe kies je de perfecte gordijnen voor jouw interieur? Hoe maak je vitrage vast? Hoe naai je jouw raamdecoratie zo dat het perfect valt? Zijn ze verduisterend of niet? Hoe zorg je dat de kleur van jouw gordijnen mooi blijft? Wij hebben het antwoord op deze en andere raamdecoratie vragen.

Wij weten als geen ander dat raamdecoratie jouw huis helemaal af maakt. Daarom hebben wij een ruime keuze in merken, kleuren, stoffen, ophangmechanismen en alles wat nog meer bij gordijnen komt kijken. Wij helpen jou om de perfecte sfeermakers te vinden voor jouw huis. Samen kijken wij wat jouw wensen zijn en wat bij jouw huis past. Wordt het een rolgordijn, vitrage, inbetween of toch iets anders? Met ons aanbod slaag je sowieso. En wij zorgen dat je zo snel mogelijk van uw nieuwe raamdecoratie kan genieten.

Sfeer

Woningtextiel is een bepaler van sfeer in huis. Kies je voor een neutrale kleur of mag het gordijn er net even uitknallen? Zorg in ieder geval dat de balans tussen de kleuren van de muren en de meubels met de raamdecoratie is afgestemd. Neem voor een kleinere ruimte bijvoorbeeld gordijnen met een lichte kleur en een neutraal patroon. Met de gordijnen in dezelfde kleur als de wand wordt deze muur meer één geheel. Daarnaast kun je kiezen voor het werken met laagjes. Kies een combinatie van vitrage met overgordijnen voor een intieme sfeer.

Effecten met gordijnen

Met een gordijn kun je verschillende effecten creëren. Kijk vooraf bijvoorbeeld hoe groot de te decoreren ruime is. Raamdecoratie met en druk patroon laat een ruimte al snel veel kleiner maken. Een lang gordijn laat de ruimte juist optisch weer groter lijken. Kies je voor een patroon met verticale strepen laat je de ruimte nog iets ruimer lijken.

Speel met licht

Wil je veel licht in huis of juist niet? Een cruciale vraag voor gordijnen. Met een vitrage komt het daglicht vrij naar binnen. Bij gordijnen hangt de hoeveelheid licht af van de soort stof waarvoor je kiest. Moet het extra donker? Er zijn gordijnen die je kan voorzien van een extravoering waardoor ze nog donkerder worden. Ideaal voor de kinderkamer! En hoe dikker het gordijn, hoe beter voor de stookkosten. Gordijnen zijn namelijk ideaal voor isolatie, ze houden kou en tocht tegen. Of juist in de zomer de warmte!

En toch benieuwd hoe je een gordijn moet naaien of moet ophangen? In ons eigen naaiatelier maken wij de gordijnen voor jou op maat en ons ervaren montageteam kan de gordijnen vakkundig bij jou thuis bevestigen of je kan aan de slag met onze handige bevestigingsartikelen. Is dat alvast een hele zorg minder en kun jij straks zorgeloos genieten van jouw nieuwe raamdecoratie. Zo doen we dat bij Kruider!